Appél

Uitvoering: De geleider begeeft zich in onderdeel IGP-1, IGBH-1 en IBGH-2, en IGP-V met zijn aangelijnde hond en in de onderdelen IGP-2 en IGP-3, evenals in IGBH-3 met zijn vrij volgende hond naar de keurmeester, laat zijn hond zitten en stelt zich voor. 

Op aanwijzing van de keurmeester gaat de geleider in alle onderdelen (behalve VZH en IBGH-1 en IGBH-2) met zijn vrij volgende hond in de begin basispositie.

Op verdere aanwijzing van de keurmeester begint de geleider met de oefening.

Vanuit een rechte, rustige en opmerkzame basispositie volgt de hond op het commando „voet of volg“ opmerkzaam, vrolijk, recht en snel.

De hond moet telkens met het schouderblad op kniehoogte aan de linkerzijde van de geleider in positie blijven en als de geleider halt houdt, zelfstandig snel en recht gaan zitten.

Bij het begin van de oefening loopt de geleider met zijn hond 50 passen zonder in te houden rechtuit.

Na de keertwending loopt de geleider 10 tot 15 passen en gaat dan telkens met het commando „voet of volg“ over in de looppas en de langzame pas.

(telkens 10 – 15 passen).

De overgang van looppas in langzame pas moet zonder tussenpassen worden uitgevoerd. De beginpositie is telkens ook de plaats van de eindpositie.

In de groep moet de geleider met zijn hond een persoon links en een persoon rechts omvolgen en eenmaal in de groep blijven staan.